ZA NJOM JE PLAKALA CIJELA JUGOSLAVIJA: Popularna pjevačica umrla je iznenada u 42. godini, a toga dana dogodilo se nešto jezivo…

Imala je samo 41. godinu. Jedna od najupečatljivijih i najdražih pjevačica bivše Jugoslavije, zauvijek će ostati upamćena po pjesmama koje se i dan danas rado slušaju.

Nikad prežaljena pjevačica Novih fosila, Đurđica Barlović preminula je 26. kolovoza 1992. godine od posljedica infarkta

Anđeoski glas svijetu je pokazala vrlo rano. Svoj prvi nastup održala je sa svega 13 godina na natjecanju ‘Djeca pjevaju’. Iako je upisala Srednju građevinsku školu, njezina ljubav bila je glazba. Nakon završene srednje škole, Đurđica je započela svoju profesionalnu glazbenu karijeru.

S Batalima je nastupala kao solistica, a nakon što je osvojila publiku u rodnom Splitu, krenula je put Zagreba. Ubrzo je postala pjevačica Novih fosila.

Pjesmom Zdenka Runjića ”Diridonda” na Splitskom festivalu predstavila se široj publici, a odmah su uslijedili i novi albumi koji su se nizali jedan za drugim.

 

Nagli preokret dogodio se 1982. godine kada se Đurđica odlučila povuči iz grupe i posvetiti se mirnom obiteljskom životu. Zamijenila ju je Sanja Doležal. Dvije godine kasnije Đurđica je započela solo karijeru, no prerana smrt prekinula je sve njezine želje i snove.

 

Preminula je od posljedica akutnog infartka u Internoj bolnici u Zadru, u 42. godini, ostavivši iza sebe supruga i dva sina.

 

Bila je čvrstog i stabilnog zdravlja. Zato me je i iznenadio taj prerani odlazak. Toga dana kada je umrla, vjerovali ili ne, svi satovi u mom stanu su stali. Kasnije sam čuo tu tužnu vijest – rekao je tada Rajko Dujmić.

izvor: SB

Komentari

komentara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*