VIDEO KOJI JE POTRESAO BiH: Pogledajte zl0čine Albanaca nad Bošnjacima u Peći i Prizrenu na Kosovu 1999 godine.

Tokom sukoba sa tadašnjom vojskom Jugoslavije i kosovskim Srbima Albanci su vršili zlodjela i na pripadnicima drugih naroda koji su tu živjeli a najgore su prošli Bošnjaci.

Video koji je potresao BiH prikazuje snimke Associated Presa poznate svjetske agencije o selima koje su 1999 godine opustošili Albanski vojnici i pripadnici OVK.

Najgora činjenica što su to Bošnjačka sela koja su porušena i popaljena a preko 250 bošnjaka je ubijeno na Kosovu.

Samo u gradu Peći je ubijeno 65 bošnjaka,a  iseljeno  je preko 9500 bošnjaka u i oko opštine Peć. Niko nikada nije odgovarao za ove zločine niti je vlada BiH ikada javno o tome govorila.

Porušeno je i popaljeno više od 100 objekata koji su bili u vlasništvu Bošnjaka. Prva bošnjačka  žrtva pripadnika OVK bio je  Izet Gutič uposlenik Elektrokosmeta koga su albanci odveli i nikada nije pronađen.

Sa Kosova je pored Srba, roma i Mađara  protjerano i preko 50 000 bošnjaka od kojih se većina nikada nije vratila.  Bošnjaci su također ubijani i protjerivani i iz Prizrena o čemu postoje dokumenti i snimci.

I danas se mnogi Bošnjaci nisu vratili u Peći a njihova imovina im je i dalje nedostupna:

Vlada BiH I DALJE ŠUTI NA OVE ZLOČINE KOJI ĆE VJEROVATNO OSTATI zaboravljeni jer su izvršioci muslimani Albanci, a poznato je da u Sarajevu veoma aktivna Albanska imigracija. 

izvor: Koktel.org   Zabranjeno kopiranje bez navođenja izvora!

Komentari

komentara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*