Putinova reakcija na poklon iz Turkmenistana postaje hit na internetu (VIDEO)

Predsjednik Turkmenistana Gurbanguli Berdimuhamedov čestitao je ruskom kolegi Vladimiru Putinu rođendan i poklonio štene alabaja (srednjoazijskog ovčara) po imenu Verni.

putin-poklon-pas

– Želio bih da počnem sa prijatnom misijom. Nedavno ste slavili rođendan. Zbog toga vam od srca čestitam i želim, naravno, dobro zdravlje, uspjeh i sve najbolje – rekao je Berdimuhamedov na početku sastanka.

On je napomenuo da Putin mnogo radi na pitanju ekologije, prenijeo je “Sputnjik”.

– Imamo zajedničkog prijatelja — to je jedinstvena drevna rasa alabaj. I danas sam donijeo sa sobom ovog malog alabaja – dodao je on.

Prema njegovim riječima, pas je nazvan Verni.

Poslije toga je u salu u kojoj se održava sastanak lidera unijeta korpa sa štenetom. Predsjednik Turkmenistana ga je uzeo odatle, a potom ga predao Putinu.

Predsednik Turkmenistana takođe je naglasio da su bilateralni odnosi, kao i kontakti u okviru Zajednice nezavisnih država, od velike važnosti.

RASA ALABAI

Srednjeazijski ovčar se formirao prije 4 hiljade godina kao čuvarska i pastirska rasa pasa. Psi su se koristili za čuvanje stada ovaca od vukova i drugih grabljivica, a i za odbranu karavana od napada.

Srednjeazijski ovčar je miran, neustrašiv pas čuvar. Veoma je dominantan, pa može da bude agresivan prema drugim psima, ako smatraju da im ugrožavaju teritoriju.

Ovi psi su odgajani u porodici, među ljudima, pa im je neophodno ljudsko društvo i stalna komunikacija sa čovjekom.

Srednjeazijski ovčar nije pas za svakoga. Potreban mu je iskusan vlasnik koji poznaje rase čuvare i njihov temperament.

Srednjeazijski ovčar treba vlasnika koji često dugo pješači ili trči. Potrebno im je puno treninga i svakodnevne duge šetnje. Kada leži i čuva imovinu, naizgled djeluje lijen, ali on ipak može da potrči u djeliću sekunde. Ovaj pas bez problema izdržava ekstremno niske, ali i visoke temperature.

Ponosan je pas izuzetne snage, gracioznog hoda i velikog srca. Pokazuje nepovjerenje prema strancima, a sklon je borbi sa drugim psima i vukovima.

Po karakteristikama ovog psa, čini se da je dobio vlasnika kakav mu priliči.

Pogledajte video:

Izvor: telegraf.rs

Komentari

komentara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*