Poletio prvi modernizirani MIG29 koji je u Srbiju stigao iz Rusije! Ovako je izgledao prvi let! (FOTO)

Na vojnom aerodromu „Batajnica“ juče i danas su obavljeni prvi probni letovi aviona MiG 29 koji je u Srbiju prošle godine stigao iz Rusije. Probe se obavljaju nakon sveobuhvatne moodernizacije ovog aviona u klasu 4+ lovca.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Ljubiša Diković je juče na Batajnici prisustvovao prvom probnom letu aviona MiG 29, koji je uspešno izveo Dimitri Selivanov, opitni pilot kompanije RSK MiG.

U razgovoru sa ruskim stručnjacima i pripadnicima 204. Vazduhoplovne brigade, general Diković se upoznao sa obimom radova koji se trenutno izvode i izrazio zadovoljstvo dinamikom njihovog izvođenja.

Ovi letovi predstavljaju posljednju provjeru prije uvođenja u operativnu upotrebu prvog od šest aviona koji su prošle godine nabavljeni u Ruskoj Federaciji i ujedno su prvi letovi nekog od novih aviona nad teritorijom Srbije.

Mig29 je jedan od najboljih lovaca u svijetu i u mnogo čemu je bolji od američkog f16. Klasa na koju se modernizuju Srbijanski migovi jednaka je američkim f22 raptorima.

izvor: kurir.rs

Komentari

komentara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*