Novi detalji silovanja u Sarajevu: Radnik ćevabdžinice, koji je navodno u autu obljubio klinku…

Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu odredilo je 24-satno zadržavanje radniku jedne od sarajevskih ćevabdžinica, zbog sumnje da je u srijedu silovao maloljetnu sugrađanku. U tom periodu treba se obaviti istraga i medicinski pregled maloljetnice kako bi se potvrdili ili odbacili navodi njene prijave, javlja Oslobođenje.

Podsjetimo, sarajevska policija privela je ranije mladića koji se sumnjiči da je silovao maloljetnicu.

Kako piše Faktor, pozivajući se na izvore bliske istrazi, priveden je radnik u jednoj sarajevskoj ćevabdžinici.

Prema nezvaničnim informacijama, maloljetnica je slučaj prijavila Policijskoj upravi Novi Grad.
Ona je u svojoj prijavi navela kako je sa mladićem izašla na piće u jedan sarajevski ugostiteljski objekat, a potom ju je on automobilom trebao odvesti kući.

Međutim, kako se maloljetnica kasnije povjerila svojoj majci, on ju je u automobilu prisilio na spolni odnos. Nakon što je ispričala majci šta se desilo, odlučile su se da slučaj prijave i policiji.

Budući da je u ovom slučaju oštećena maloljetnica, iz MUP-a Kantona Sarajevo (KS), kao ni iz sarajevskog Kantonalnog tužilaštva nam nisu mogli iznositi detalje ovog slučaja.
Predstavnica za javnost Tužilaštva KS Azra Bavčić potvrdila je jučer samo da je osumnjičeni predan u nadležnost tužioca, koji bi, nakon što ga ispita, trebao donijeti odluku o daljim mjerama u ovom slučaju.

izvor; doznajemo.com

Komentari

komentara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*