(NEVJEROVATAN VIDEO) Tajna vode iz Bosanske doline Piramida! NAUČNO DOKAZANO! Voda iz ove piramide je rajski lijek!

Rijeka Fojnica skuplja informacije iz podzemnih voda koje teku ispod svih piramida, a onda ih šalje u bazu kolektivnu svijesti

Voda iz prapovijesnih podzemnih hodnika kodirana je na frekvenciji Schumannove rezonance i drugih vibracija, koje svojom informacijom terapeutski utječu na ljudski organizam, čiji je glavni element voda.

Jedna od pet umjetnih struktura u Bosanskoj dolini piramida jest Hram majke Zemlje. Na topografskoj mapi uzvišenje je poznato pod nazivom Krstac. Zbog veličine i umjetne forme, ova građevina na prvi pogled ostavlja bez daha. Konfiguracijski se izdvaja u odnosu na oblik prirodnih brda. Forma amfiteatra, vidljiva je i na satelitskom snimku. Građevina se vidi iz centra Visokog, od kojeg se nalazi u pravcu jugoistok.

Na putu Visoko-Kiseljak, na mjestu udaljenom kilometar od centra grada, vidi se oblik jednakostraničnog trokuta. To je oblik Hrama majke Zemlje sa zapadne strane. Iako erodiran, trokut je vidljiv i s istočne strane. Ako se ponovno vratimo nekoliko koraka natrag, vidi se i frontalni izgled građevine, koji ima konturu parabole. S desne strane ispred jest Bosanska piramida Mjeseca, a s lijeve Bosanska piramida Sunca i Piramida ljubavi.

Poput majke koja u naručje uzima svoje dijete, tako se i ovdje stječe dojam da impozantna građevina u zagrljaj prima tri piramide. Posjetilac iz Stockholma govorio mi je kako je oblik amfiteatra, bio u funkciji kreiranja frekvencije zvuka, koja je korištena za neutraliziranje gravitacijskog polja. Tako su levitacijom pomjerali blokove prilikom gradnje bosanskih piramida. Hram majke Zemlje, poput majke koja rađa dijete, tehnološki kreira Piramide.

U podnožju ovog objekta nalazi se planinarski dom, na mjestu gdje rijeka Fojnica mijenja pravac kojim teče. Nelogično skreće lijevo pod kutom od devedeset stupnjeva, nakon što već zaobiđe Piramidu bosanskog Zmaja. Umjesto prema istoku, Fojnica od tog mjesta sjeverno teče, kako bi se ulila u Bosansku dolinu piramida. To je uočljivo i na satelitskom snimku.

Upravo na tom mjestu nekada je bilo glavno kupalište Visočana. U riječnom koritu su police, kako smo ih još prije rata zvali. Kamene ploče su prisutne duž cijelog korita, od mjesta zvanog Mlinovi do ušća u rijeku Bosnu. Od blokova pješčara građena je i Bosanska piramida Mjeseca, koja je sljedeća piramida pored koje teče rijeka Fojnica.

Voda je živa materija koja pohranjuje informacije. Čak i kada govorimo i pomislimo nešto, proizvodimo vibraciju, koja mijenja frekvenciju na kojoj rezonira voda. Ipak, rijeka Fojnica je za stanovnike Visokog bila i više od toga. Oduvijek su mještani imali poseban odnos prema ovoj rijeci, uz nju su živjeli i odrastali. Fojnica sakuplja informacije iz podzemnih voda koje teku ispod svih piramida, a onda ih šalje u bazu kolektivnu svijesti. Tako se rijeka sjeća vremena graditelja piramida. Povezuje sadašnjost i prošlost, a onda tu informaciju nosi sa sobom u budućnost. Voda nije ograničena ni prostorno ni vremenski.

Istu funkciju imao je i Nil u Egiptu, ali i druge rijeke, čija su korita naseljavale drevne civilizacije. Ne samo zbog zemljoradnje i navodnjavanja, nego i zbog uvezivanja kolektivne svijesti. Mi danas imamo internet. Rijeka Fojnica informacijski povezuje Bosansku dolinu piramida sa svim drugim lokacijama u svijetu.

S desne strane ona paralelno uz cestu protječe pored Piramide ljubavi i Bosanske piramide Sunca, najveće i najstarije piramide na svijetu. Veliko gradsko groblje u Visokom je u podnožju Piramide ljubavi. Mjesto gdje se s ljubavlju obilaze mezarja i grobovi najmilijih, koji više nisu među nama živim.

Odmah ispred ulaza u KTK tunel, Fojnica se ulijeva u Bosnu. Ovo ušće je energetski potentno mjesto i sigurno da ulaz nije slučajno ovdje otkriven. Danas se ispred ulaza u KTK tunel nalazi Kulturni centar, odakle smo turistima prije više od deset godina, pokazivali sjevernu stranu Bosanske piramide Sunca.

Sunce je u kozmičkom smislu simbol za oca (vatra), mjesec za majku (voda) emocija i intuicija, dok je piramida ljubavi (eter) dijete. Zmaj je simbol za mudrost, znanje, inteligenciju, istinu (zrak) i Hram majke Zemlje (zemlja). Svaki od ovih pet objekata predstavlja jedan od tih pet elemenata.

Ispod tunela Ravne su mreže podzemnih vodenih tokova, koji su dio prirodnih podzemnih voda, a dio je napravljen, ispod zemlje. Trebalo im je da se voda kreće točno ispod tunela i obrnuto. Tuneli su morali imati vodu ispod zbog energetskih funkcija. Voda iz prahistorijskih podzemnih hodnika je kodirana na frekvenciji Schumannove rezonance i drugih vibracija, koje svojom informacijom terapeutski utiču na ljudski organizam, čiji je glavni element voda

Piše: dipl.oec. Haris Delibašić, stariji vodič Fondacije, a prenosi portal Piramidasunca.ba.

izvor: Piramidasunca.ba

Komentari

komentara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*