Oka ne možete sklopiti bez nesnosnih vrućina: Trik sa peškirom koji će vam pomoći da zaspite za tren

Dok temperature divljaju iznad 30 stepeni po cijeloj zemlji, evo šta možete sami učiniti da biste olakšali svoju nesanicu zbog nesnosnih vrućina.

Preko 50% ljudi ljetne vrućine navodi kao jedan od najvećih razloga nesanice, otežanog uspavljivanja i čestitih buđenja, ali zapravo postoje razni načini da sebi možete olakšati taj period.

Ledena flašica: To je jedan od jednostavnijih načina, da punite plastične flaše hladnom vodom, na sličan način kao što pomaže da se zagrijete sa flašom toplom vodom.

A nakon što napunite flašu, stavite u zamrzivač na nekih pola sata prije odlaska u krevet, ostavite je među čaršavima, da bi ostali hladni i svježi.

Zamrznite pidžamu: možete staviti u plastičnu kesicu odjeću ili pidžamu u kojoj spavate, odložite u zamrzivač na 15-ak minuta, a tako će vam dati osjećaj svježine i hladnoće. ISto možete da uradite i sa posteljinom.

Birajte pamuk: Vodite računa da pidžama i posteljina u kojoj spavati budu pamuk stopostotni, sve druge kombinacije materijala su ljeti neprihvatljive.

Mokar peškir: Ako su baš nesnosne vrućine, nema šanse da se rashladite, pokvasite hladnom vodom jedan poveći peškir, pokrijte se umjesto pokrivača Efekat hlađenja će vam pomoći da brže zaspite i snizite svoju temperaturu tijela.

Šta kažete na ovo, šta mislite vi? Da li su ovo dobre stvari za vas ili ne? Nas zanima vaše mišljenje, a u ubuduće ćemo vam davati mišljenje u vezi ovoga, ostanite i dalje uz nas, jer sada baš slijedi pakleni mjesec sa ovim toplotnim valom. Hvala vam još jednom što nas pratite

Izvor: Nostalgicno.info

Komentari

komentara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*