Lazar Ristovski: Dodik me je prevario, više mi se i ne javlja

On je u intervjuu otkrio i ko ga je razočarao od političara

Nakon više od sedam godina, Lazar Ristovski uspio je da snimi istorijski spektakl “Kralj Petar Prvi”, inspirisan romanom “Čarape kralja Petra” Milovana Vitezovića.

– Ako mislite na to da je projekat “Kralj Petar” izašao iz porodične manufakture, u pravu ste. Objasniću i vama i mnogima po ko zna koji put. Dakle, država je dala kompletan novac da se snimi serija “Kralj Petar Prvi”. Film pod istim naslovom finansiran je dijelom od novca koji je projekat dobio na konkursima kao i drugi srpski filmovi, i to mnogo manje, i dobio je novčanu pomoć od grada Novog Sada i Beograda. Ostatak novca, od skoro dva miliona eura, dali su sponzori, a dio novca smo uložili mi kao porodica, to jest, naša producentska kuća “Zilion film”. Uložio sam i sav novac koji sam dobio od karata iz pretprodaje, koje sam dao po duplo jeftinijoj cijeni da bih film učinio pristupačnim siromašnijem dijelu društva. Zato ovaj film djeluje tako moćno. Žao mi je jedino što me je, izgleda, Dodik prevario. Obećao je pare za film, ali se više ne javlja. Biće to moje veliko razočaranje ako tako ostane.

Glumac i producent kaže u intervjuu za Kurir da mu je ova uloga kao i čitav film po mnogo čemu najvažniji u životu. On je u intervjuu otkrio i ko ga je razočarao od političara.

A među njima je i – Milorad Dodik.

Izvor: Fokus.ba

Komentari

komentara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*