KOMŠIĆ ODBRUSIO Hrvatskoj predsjednici GRABAR-KITAROVIĆ: Niste, gospodo, nikakav garant, vi ste zvanično agresor na BiH

Predsjednik Demokratke fronte Željko Komšić reagovao je da istup predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović u Mostaru; on smatra skandalozim ucjene koje je Grabar-Kitarović izrekla, a odnose se na evropski put Bosne i Hercegovine…

“Nije iznenađujuće ovakvo ponašanje hrvatske predsjednice, koja u Bosni u i Hercegovinu dolazi svako malo da prijeti, ucjenjuje i određuje ono što su unutrašnje stvari BiH. Ne treba nas Hrvatska podsjećati da je jedna od članica EU.

Nikada nećemo pristati na to da glas svih građana BiH ne bude jednak, odnosno na to što podupirući Čovićeve nemoguće zahtjeve podržavate. To je uostalom u suprotnosti sa onim što EU jeste. Neka uvažena predsjednica Grabar-Kitarović izbije iz glave uvjerenje da može ucjenjivati građane ove države, jer ovo nije 1993. godina”, rekao je Komšić za Vijesti.ba.

“Želio bih poručiti gospođi Grabar-Kitarović da se i dalje nastavi miješati u unutarnja pitanja Bosne i Hercegovine”, dodao je Komšić: “Neka samo nastave da se miješaju u unutarnja pitanja BiH.

Neka ne obmanjuju i ne pretvaraju se da njihova podrška rasističkim prijedlozima izmjena Izbornog zakona s tim nema veze kao ni sa opstrukcijom EU puta BiH. Nadam se da će njihovo uslovljavanje skrenuti pažnju mnogo većih geopolitičkih faktora od Hrvatske, koja se srozala na najniže grane još od onog doba kada je bila marionetska država Trećeg Reicha”, kazao je Komšić.

Dodao je, kako želi podsjetiti predsjednicu susjedne države da Hrvatska nije nikakav jamac Dejtonskog mirovnog sporazuma.

“Niste gospodo nikakav jamac, već pod presudama međunarodnih sudova i zvanično agresor na Bosnu i Hercegovinu, ma koliko te presude negirali i ma koliko slavili zločine koje ste počinili, ili jamac ste tek utoliko koliko Vas preuzete međunarodne obaveze i ugovori onemogućavaju da to ponovo učinite. Mi Vam poručujemo, bolje bi Vam bilo da vam to ne pada na pamet”, zaključio je Komšić.

izvor: (Vijesti.ba)

Komentari

komentara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*