Jedini preživjeli u saobraćajnoj nesreći u kojoj je poginuo Šaulić otkrio detalje koje javnost ne zna

Izašao je iz automobila, sjedio na nekoj ogradi, držao se za stomak ili ne znam gdje – ispričao je on

Jedini preživjeli iz automobila u kojem su kobnog dana, 17. februara, bili tragično nastradali Šaban Šaulić i njegov vozač Mirsad Kerić, kum Slobodan Boban Stojadinović za Blic ispričao je kako se sada osjeća, ali i otkrio nove detalje koje javnost nije znala.

Ležim u krevetu, takoreći, ne mogu ustati. Tjeraju me da šetam da ne bi dobio upalu pluća. Na silu moram ustati, plačem na sav glas i urličem od bola. Moram stati i uspraviti se da bi bolje disao, jer kada ležite u postelji, prikujete se za nju. To otežava rad plućima, onda tromboze, onda me na silu tjeraju ustati. Noge ne mogu pomjeriti zbog karlice, jer mi je pukla – tihim glasom je ispričao Slobodan za Blic i otkrio nove detalje saobraćajne nesreće.

Izašao je iz automobila, sjedio na nekoj ogradi, držao se za stomak ili ne znam gdje. Rekao je da mu je loše, priključili su ga na aparate, vidjeli da gube pritisak, ali nisu znali gdje. Pošto nije imao vanjsko krvarenje, znali su da je unutrašnje. Pozvali su hitno helikopter. Jučer me je posjetio dežurni doktor koji je bio na licu mjesta da nas zbrine i rekao da je Šaban bio pri svijesti tokom čitave situacije – završava Slobodan.

Prvi rezultati obdukcije Šabana Šaulića su stigli, a prema navodima njemačkih medija, Šaban jeste preminuo od posljedica teške saobraćajne nesreće koja se dogodila 17. februara 2019. godine.

Te povrede izazvane nesrećom jesu izazvale njegovu smrt. Povrede su bile toliko velike da, sve i da su ga operirali, ne bi uspjeli spasiti mu život. Osim toga, nema znakova da nije imao pojas – piše u saopćenju policije do kojeg je došla njemačka internet-stranica “Neue Westfalische”.

Izvor: Avaz.ba

Komentari

komentara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*