ELON MUSKA GRADI NOVO ČUDO: Objavljene snimke nevjerovatnog tunela koji se gradi ispod LA-a, sistemom tunela namjerava zamijeniti avione (VIDEO)

Elon Musk objavio je snimku prototipa tunela kojeg gradi u Los Angelesu i koji bi trebao biti otvoren za javnost u roku par mjeseci, a video je u nekoliko sati pogledalo više od milijun ljudi.

Na snimci, koju je vlasnik Tesle i SpaceX-a objavio na svom Instagram profilu, kamera ubrzano prolazi dijelom tunela, zaustavlja se kraj kompliciranog sustava semafora te nastavlja do radnika koji grade tri kilometra dugačak tunel u zapadnom L.A.-u.

Vidi se i logo The Boring Company, tvrtke koju je Elon Musk osnovao za izgradnju tunela koji bi mogli izazvati pravu revoluciju u prometu.

Muskov je plan tunelima povezati ne samo dijelove velikih američkih gradova, već i same gradove. Sustav koji je nazvao Hyperloop trebao bi moći zamijeniti čak i zrakoplovni promet. Musk je na Twitteru objavio da već radi na izgradnji tunela između New Yorka i Washingtona, a 2019. će početi radovi na tunelu između Los Angelesa i San Francisca.

Prema Muskovoj viziji projekta, vozači automobila, biciklisti i pješaci s površine bi uskakali na ‘elektrificirane klizaljke’ koje bi ih kroz mrežu tunela vodile do željene destinacije, piše Business Insider.

„Skoro smo gotovi! Čekamo dozvole i kroz par mjeseci počinjemo nuditi besplatne vožnje“, napisao je Musk na društvenoj mreži.

izvor: SB

Komentari

komentara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*