EKSKLUZIVNA ANALIZA: Kako se okupira i uništi jedna država!

Danas moderni ratovi i okupacija jedne nezavisne zemlje ne vrši se na staromodni način da vojskom pokoriš neku zemlju nego na sljedeći način:
U primjeru ne samo Jugoslavije nego mnogih drugih zemalja u kojima je potaknut izvana pad nekog režima koji ne odgovara Američkim imperijalnim interesima kao i mnogim koji su se udružili u zločinački poduhvat.
Engleska Francuska, Njemačka, Vatikan i mnoge druge zemlje koje su kroz historiju  pokazale da njihova moć i država opstaje na jedini naćin time da pokoravanje drugih zemalja nametnu takozvani  demokratski sistem, a u stvari samo dozirajući toliko demokratije svojim narodima da ne vide njihove stvarne namjere.
Danas okupacija jedne zemlje se vrši na taj način da se prvo slomi ekonomska moć pronalazeći podobne ljude željne vlasti i moći  koji će isti naći druge ljude na nižim nivoima baš one one koji će služiti kao oruđe interesa za svrgavanje režima.
Najviše se računa na one koje je režim progonio kao političke i kriminalne osobe.U primjeru Jugoslavije kada su pripremili planove pri tom pronalazeći ljude i davajući im instrukcije, smjernice pa i finasirajući počinje svrgavanje režima.
Naravno prije toga su pripremili svoje agente spavače koje su u vlasti i u pogodnom trenutku ih aktivirali i sinkronizovali sa drugima. Prvo su udarili na ekonomiju Jugoslavije da bi kroz petu kolonu manipulisali sa ljudima i građanima.
Dalje su računali na demone prošlosti u našoj teškoj istoriji paleći male vatrice nacionalno vjerskih iskrica u kojima su narode podsjećali na duhove prošlosti koji su se povampirili u pojedinim i ubacujući smutnju među narodima podsjećajuci ih na doba Osmanlija, Četnika, Ustaša, Handžar divizija i mnogih drugih zlih dešavanja u prošlosti.
Sve je to urađeno  da bi isprepadale narodne mase, tako da ukoliko ne budu slijedili njihovu ideologiju i brigu za narod doći će neki novi Četnici, Ustaše, Handžarlije, itd koje su oni probudili, ali da se ne bi dogodilo novo klanje i progoni oni će ih sačuvati i braniti.
Dalje razmontiranje-udar na JNA koja je jedina bila garant opstojnosti naših naroda gdje su njihovi agenti ubacivali smutnju pojavom četničkih elemenata i poistovjećivanjem istih sa JNA.
S druge strane takođe pojavom drugih vojski pravdali su pojavom ugroženosti svojih naroda i osnivali mnoge paravojne formacije koje su takođe imale svoje duhove prošlosti, te ih prikazali kao tobože povampirenje ustašizma  i handžarizma kroz nacionalne medije, a  sve u cilju zavađanja naroda.
Mediji su odigrali još veću ulogu prikazivajući već pripremljeno stanje na terenu pa i lažući kao i šireći dezinformacije o tobože zločinima koji se nisu desili, a i ako su se desili planski i neplanski onda jedva čekajući dolaze na lice mjesta da dokazu čak i stvarnost lažnih informacija.
Osnivajući razne stranke i zaštitnike naroda te proglašavajući sami sebe vođama naroda i spasiteljima od Vardara do Triglava, tzv izborima nametnu volju naroda,  a kada onda dođu do vlasti već dodijeljenom dogovrenom i podjeljenom ulogom počinju rat u kojem će svi biti žrtve ili agresori.
Nakon što se sve desi što donosi rat nastavljenom  kampanjom tim istim napaćenim narodima obećavaju svijetlu budućnost uz obavezno sugerisanje  da su oni čuvari, i da su ih sačuvali od veće nesreće koja ih je  zadesila.
Narod ko narod prestravljen svime sto je doživio počinje zastranjivati i mrenu na očima dobivati. Počinje da im vjeruje upleten u mrežu mora obećanja o svjetlijoj budućnosti .
Na scenu nastupaju svi oni koji su uložili u raspad Jugoslavije kako politički  i ekonomski tako i vjerski činbenici.
Politički-nakon što su podržali stranke koje su oni osnovali te stranke donose odluke ne na korist naroda nego na štetu.
Pravdajući pljačku i rasprodaju resursa ulaganjem stranih investicija oni kroz zakone donose i legalizuju svu pljačku imovine i resursa koje je stvorila Jugoslavija. Otvaraju se banke, tvornice prodaju u bescijenje, uvozi se sve iz drugih zemalja, a to se sve potiče zakonima. Uvoz cvjeta a domaća privreda se uništava i koči na svaki mogući način. Zustavlja se razvijenost bilo čega što bi moglo dovesti do neovisnosti od uvoza iz drugih zemalja.
Vjerski -također  kroz strah koji su doživjeli građani Jugoslavije pod plaštom vjersko nacionalnog zanosa u nemogućnosti objasniti sva dešavanja, a i podržavajući političare koji vode narode u propast amortizuju da je dobro trpiti sve ovo dok se oni bogate na račun svih naroda. 
Narodu se servira da njih  na onom svijetu čeka raj, te da ne stvaraju  na zemlji veliku korist i ne bogate se dok vođe na leđima naroda grade vile i uživaju,  jer kako je i Napoleon kazao religija samo služi da siromašni ne pobiju bogate.
Kako god montiranjem svih podobnih ljudi u svim važnijim institucijama  pokorava se jedna zemlja i pljačka imovina, a njeni resursi se koriste i prodaju dok su građani građani tj  roblje (jeftina radna snaga).
Sve se to uradi  a da čizma njegovog okupatorskog vojnika ne kroči uopšte u tu zemlju, niti  njegov vojnik  izgubi život ratujući. Zašto bi slao vojsku kada imaju pijuni željni vlasti.
Zašto bi gubili živote svog naroda kad imaju narodi koji vole uloge četnika, ustaša i handžarlija samo na malo drugačiji način i koji će raditi u interesu okupatora.
Dva puta su napali naše narode kada su bili složni i dva puta su ko je god napao dobili po nosu pa su se dosjetili da se mi možemo i između sebe trijebiti, a da se oni  puno ne naprežu.
Mogla bi se napisati dobra knjiga o okupaciji naše domovine ali nekima će i ovo biti jasno.
Izvor: koktel.org (Robert Marić)

 

--

Komentari

komentara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*