DR4MATIČNO U OPŠTINI KALESIJA: Jako nevrije pogodilo ovaj dio BiH: Rijeka tekla kroz Tojšiće: Voda prodrla u kuće i pomoćne objekte mještana (VIDEO)

Jako nevrijeme koje je danas u u poslijepodnevnim satima zahvatilo šire područje Kalesije izazvalo je brojne probleme i nanijelo velike štete na području ove općine.

Najviše problema voda je izazvala u mjestu Tojšići gdje je prodrla u kuće i pomoćne objekte mještana. Vatrogasci sa područja Kalesije imali su pune ruke posla, a kako saznajemo učestvovali su zajedno za prpadnicima MUP-a TK u spašavanju i nekoliko osoba koje su bile zatočene u kućama. Saobraćanje na ovoj dionici puta bio je otežano, a voda je prouzrokovala velike materijalne štete koje će se zbrajati u narednim danima. U Kikačima veliku materijalnu štetu pretrpio je i stadion koji koristi FK “Mladost” iz Kikača.

Također na teren su izašle i ekipe civilne zaštite koje će utvrditi stanje na terenu nakon obilnih padavina i nastalih poplava. Također, današnje nevrijeme pokrenulo je i nekoliko klizišta od kojih što je prouzrokovalo prekid komunikacije na putu Simin Han – Priboj.

 

Izvor: (Tuzlanski.ba)

Komentari

komentara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*