Devojčicu sa srebrnim očima majka ostavila po rođenju: Sada su ih izvadili, a ona ima novu porodicu

Petogodišnja Primrouz Ostin, rođena sa veoma retkim sindromom srebrnih očiju zbog kojih ju je i majka ostavila po rođenju, konačno se rešila ekstremnih bolova u kojima je živela i spremna je za novi život. Lekari su uklonili njene bolne srebrne oči i sada je pripremaju za ugradnju implantanata.

Primrouz je rođena sa kongenitalnim glaukomom koji se oslikavao u paru srebrnih očiju. Devojčica je, pored slepila, rođena i sa poteškoćama u sluhu a puna 23 meseca nijedan lekar nije tretirao njene probleme zbog čega je bila u strašnim bolovima.

S obzirom na to da ju je majka napustila ubrzo po rođenju, ko zna kakva bi bila devojčicina sudbina da je nisu usvojili Kris i Erin Ostin iz Buforda u Džordžiji. Oni su je usvojili iz sirotišta u Кini 2016. godine i nisu se pokolebali ni kad im je rečeno da je devojčica slepa zbog netretiranog glaukoma i da je skoro potpuno gluva.

Njeni usvojitelji, koji su je zavoleli na prvi pogled, odveli su je na opsežna testiranja koja su pokazala da ima izuzetno redak sindrom delecije 6p25, što je uzrok njenih problema sa očima, nedostatka mišićnog tonusa i njene jedinstvene moždane strukture.

Pre osam meseci, devojčica se zbog bolova probudila u agoniji i roditelji su je odvezli u bolnicu gde je 11 specijalista pokušavalo da dođe do izvora onoga što joj je prouzrokovalo tako jak bol.

Bol je bila toliko jaka da je plakala čak i po 16 sati dnevno i odbijala da jede ili pije.

Tada je pala najteža odluka – da se maloj Primrouz izvade oči. Sada ponovo hoda i sposobna je da komunicira putem znakovnog jezika zasnovanog na dodiru.

Mama Erin kaže da je operacija njenoj ćerki donela veliko olakšanje, kao i celoj porodici.

Bilo je to kao da živim u stalnoj noćnoj mori, ne znajući da li će biti u redu. Lekari su pokušali da eliminišu potencijalne izvore bola jedan po jedan. Za nas je to bilo strašno iskustvo, bila je natopljena znojem, njeno telo se nosilo sa tako intenzivnim bolom da je njen nervni sistem poludeo – ispričala je Erin.

Morala je, kaže, špricom da joj natoči tečnost u usta kako devojčica ne bi dehidrirala.

Odluka da joj se izvade oči bila je da srce prepukne, ali se pokazala kao 100 odsto prava stvar.Nikada nismo ni pomislili da će dve sedmice kasnije napredovati. To je bilo čudo, prvi put nakon toliko meseci je stajala, smejala se i napredovala u drugim oblastima – kaže mama Erin.

U društvu koje je, kaže, opsednuto savršenstvom, deca su je nazivala čudovištem, vrištala kad je vide i bežala.

Ali ona je prelepa čak i kada joj oči izgledaju drugačije – s ponosom priča Erin.

Erin i Kris su se prvi put sreli sa Primrouz 2014. godine i nakon dve godine odveli su je kući u SAD. Lekari su otkrili da ona nije potpuno gluva i stavili su joj aparte koji su joj poboljšali sluh. Primrouz sledi još operacija na očima. Ugradiće joj implante, zbog čega su joj uzeli i kalupe iz očne šupljine. Primrouz tek sledi novi početak, sa roditeljima koji je iskreno vole, bez obzira na sve, i sa kojima će istinski biti srećna.

(Izvor: telegraf.rs / www.ladbible.com)

Komentari

komentara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*