loading...

Na Fejsbuku mi je zahtjev za prijateljstvo poslao OVAJ ČOVJEK: Za par mjeseci mi je život PRETVORIO U PAKAO – pazite da ne prođete kao ja

loading...

Patricija Mejster (64) iz Australije jednog jutra ulogovala se na svoj Fejsbuk i zatekla zahtjev za prijateljstvo od čovjeka za koga je pomislila da je biznismen iz Italije.

Krenuli su da ćaskaju i poslije izvesnog vremena stvar je, makar iz Patricijine perspektiven, postajala sve ozbiljnija.

Nikad nisam imala profile na mrežama za upoznavanje, a Fejsbuk sam koristila samo u poslovne svrhe. I prihvatila sam tog čovjeka, misleći da svakako neće naškoditi – kaže Patricija, dodajući da je u to vrijeme dugo bila bez partnera i osjećala se usamljeno.

loading...

Ali, škodilo je i te kako, u šta će se i sama Patricija uskoro uvjeriti. Ona i “Italijan” po imenu Karlos su svakodnevno razgovarali čak i telefonom. A osam nedelja nakon njihovog poznanstva, gospodin ju je zamolio za malu pozajmicu od 800 dolara. Patricija mu ih je poslala bez problema.

Nije mi se to baš činilo pravo ali pomislila sam da nije tragičan gubitak izgubiti tu sumu novca. Nekako mi se činilo vrijednim rizika – kaže Patricija. Ali Karlos se nije zaustavio tu – stalno se javljao sa novim finansijskim problemima i razlozima zašto mu kreditna kartica ne radi. I uskoro su se stotine dolara pretvorile u hiljade, uz njegova čvrsta obećanja da će joj sve vratiti. Dala je oko 100.000 dolara čovjeku koga nikada nije vidjela, i nije vidjela problem u tome.

loading...

A onda je uslijedio telefonski poziv poslije kog je Patriciji sve bilo jasno. Naime, nepoznati glas saopštio joj je da je Karlos poginuo u nesreći.

Stomak i srce su mi potpuno potonuli. Tada sam znala da sam nasamarena – kaže Patricija. Kasnije će se ispostaviti da je njen “Italijan” majstor prevarant iz Nigerije koji je varao starije i usamljene žene poput nje zarad novca.

Ljudi za žene poput mene misle da smo glupe. Ali nisu bili u našoj koži, ne radi se tu o gluposti – i vrlo inteligentne i obrazovane žene nasjedaju na ovakve stvar – kaže Patricija koja danas sa svima otvoreno govori o svom slučaju.

Znam da ja nikada više neću vidjeti svoj novac, ali želim da učinim makar toliko da podignem svijest drugih. Mnogo je usamljenih žena širom svijeta, a još više prevaranata i sa internetom i prilika da se to dvoje spoji – poručuje na kraju nasamarena Patricija.

Izvor: zena.blic.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*